• Creatieve begeleiding

  • Gezinscoaching

  • Sociale problematiek

Creatieve therapie

 

Creatief beeldend werkenGrotschildering Tibaldi

De kracht van beelden.

Beeldend werken is een oeroud middel om je eigen leven vorm  te geven en te delen met anderen. Voor het ontstaan van taal en tekens communiceerden wij met elkaar door het maken van tekeningen. Bijvoorbeeld jagers uit de oertijd, zij tekenden hun ervaringen en kennis over de jacht op grotwanden. Wij kunnen nog steeds deze tekeningen zien en zo een voorstelling krijgen van hoe het jagen er toen heeft uitgezien.

Tegenwoordig zijn er veel meer manieren waarop je informatie kunt krijgen en delen. Maar wat past nu het best bij jou om te laten zien wie je bent en wat je wilt. Beeldend werken is voor deze vragen een heel prettig middel.

Het is leuk om bezig te zijn en je maakt iets wat helemaal van jou is (uniek). Dat is de ontdekkingstocht die je kunt maken door beeldend te werken en zo te kijken naar jezelf en
wat je daarover wilt delen met anderen.

Daarnaast kan het je helpen inzicht in je zelf te krijgen. (Hoe leer ik? Hoe deel ik? Wat wil ik? enz.) Mogelijk herken je wel het plaatje bij jezelf als je denkt aan bijvoorbeeld een tekening maken. Je hebt allemaal prachtige beelden in je hoofd, maar zodra je voor dat papier zit gebeurt er niets.

Je durft niet !? (Het is toch maar stom)

Je weet niet hoe !? (welke kleuren vind je mooi en passen bij jou)Brushes-and-Paint

Als het niet lukt word je boos?

Je vindt het moeilijk om te horen dat iemand je werk mooi vindt?

Vul dit lijstje zelf maar verder aan. Samen gaan we op ontdekking om al die dingen in jezelf tegen te komen, ze onder ogen te zien en een plekje te geven in jezelf, waarbij je je veilig blijft voelen. Mogelijk dat het je zo lukt om niet direct boos te worden als iets niet lukt en leer je hoe je verder kunt in plaats van bijvoorbeeld op te geven. Dit kun je dan ook leren toepassen in andere situaties waar je boos wordt omdat het niet direct lukt. Dat is het leuke en veilige aan beeldend werken en het ontdekken van jezelf en je mogelijkheden.